Keelpijn baby en kind

U bevindt zich hier: Keelpijn Ľ Keelpijn baby en kind

Keelpijn baby of kind

Ook babyís en kinderen kunnen natuurlijk keelpijn hebben. Voor hen geldt deels hetzelfde als voor volwassenen bij keelpijn, maar er zijn ook verschillen. Het belangrijkste verschil is dat het verstandig is om de huisarts te raadplegen als baby of kind keelpijn heeft en daarnaast

  • baby of kind benauwd is
  • baby of kind speeksel niet meer kan wegslikken
  • baby of kind een hele zieke indruk maakt, die verder gaat dan alleen keelpijn

De diagnose keelpijn is bij babyís en hele jonge kinderen soms lastig. Zij kunnen dat meestal nog niet zelf vertellen. Een signaal voor keelpijn is dan dat baby of kind niet wil eten of huilt tijdens het eten. Vaak heeft een baby of kind dan pijn bij het slikken.

Gorgelen bij keelpijn van baby of kind

Het is niet verstandig om kinderen te laten gorgelen ter verzachting van de keelpijn. Zij slikken namelijk vaak het drankje waarmee wordt gegorgeld door. Ook met medicijnen moet terughoudend omgegaan worden bij babyís en kinderen.

Overdracht virus van kind op kind

Als de keelpijn wordt veroorzaakt door een virus of bacterie, komt dat virus of de bacterie al snel terecht op de handen van het kind. Via de handen verspreiden virussen en bacteriŽn zich gemakkelijk van kind op kind. Vaak zie je dan ook dat er meerdere kinderen in de omgeving van een kind ziek zijn of ziek worden.

Lees verder over de amandelen -->

U bevindt zich hier: Keelpijn Ľ Keelpijn baby en kind

(advertenties)